Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2023

Двох посадовців військової частини на Рівненщині судитимуть за незаконне призначення бойових доплат підлеглим

 

 

За процесуального керівництва Рівненської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону скеровано до суду обвинувальні акти з угодою про визнання винуватості стосовно командира мостової роти та командира монтажної роти однієї із військових частин за фактом недбалого ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану (ч.4 ст.425 КК України).

За даними слідства, військові повинні були ініціювати перед командиром виключення порушників дисципліни з переліків на премії та доплати, однак не зробили цього. Таким чином, майже 30 осіб систематично отримували додаткової грошові виплати.

Як наслідок, загальна сума збитків, завданих державі, склала понад 1 000 000 гривень. На цей час вказана сума повністю відшкодована.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Рівненській області ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 388