Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2023

Учасник організованої злочинної групи, яка торгувала наркотиками на Буковині, опинився за ґратами на 5 років

 

 

Чернівецькою спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Західного регіону доведено вину 27-річного місцевого мешканця за фактом незаконного збуту психотропних речовин у складі організованої злочинної групи (ч.3 ст.307 КК України).

Шевченківський районний суд м. Чернівців призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

За даними слідства, обвинувачений з корисливих мотивів вступив до числа організованої злочинної групи, яку очолював мешканець іншої області. У ролі виконавця збував «амфетамін» клієнтам із Чернівців, а також займався пошуком нових покупців.            

З метою конспірації злочинної діяльності обвинувачені використовували для позначення тих чи інших речей та предметів спеціально вигадані кодові назви, а небезпечні речовини продавали лише тим, кому довіряли.

Встановлено, що вони здійснювали розрахунок переважно за передоплатою на банківську картку, а «товар» приховували у поштових посилках та доставляли за адресами. 

Затримали їх «на гарячому» –  під час чергового збуту психостимуляторів. 

Наразі судовий розгляд щодо ще двох учасників та організатора триває.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР Нацполіції України та Управління СБУ в Чернівецькій області.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 454