Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2023

На Хмельниччині ексдиректора держпідприємства «Укроборонпрому» підозрюють у розтраті майже пів мільйона гривень

 

 

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру колишньому директору державного підприємства, що належить ДК «Укроборонпром», за фактом розтрати майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

За даними слідства, експосадовець перерахував фірмі-підряднику майже 500 000 гривень за виконання робіт на території у м. Красилові, яка не перебуває на балансі держпідприємства. Таким чином, він використав кошти, які призначались на розвиток заводу, не за цільовим призначенням.

На цей час вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу.   

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Хмельницькій області.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 7 до 12 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Примітка. Відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 488