Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2023

Прикордонника з Буковини судитимуть за сприяння контрабанді

 

 

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону скеровано до суду обвинувальний акт стосовно інспектора прикордонної служби за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.1 ст.368 КК України).

За даними слідства, за 1500 доларів США прикордонник  надавав  службову інформацію про час та місце перебування прикордонних патрулів. Це давало змогу безперешкодно переміщати контрабандний тютюновий товар до Румунії.

Затримали посадовця 16 травня 2023 року «на гарячому» – під час отримання раніше обумовленої суми хабаря.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Хмельницькому, за оперативного супроводу відділу внутрішньої та власної безпеки  по 31 прикордонному загону.

Довідково: санкція статті передбачає штраф від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк від 3 до 6 місяців, від 2 до 4 років позбавлення волі, а також трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 383