Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2023

Налагодили канал переправлення військовозобов’язаних за кордон – на Прикарпатті припинили діяльність злочинної групи

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру злочинній групі, до складу якої увійшли житель Івано-Франківської області та двоє мешканців Закарпаття, за фактом організації та незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, вказані особи розробили злочинний план, відповідно до якого переправляли до Румунії осіб, які підлягають мобілізації, попри прикордонні пункти пропуску.  

Встановлено, що підозрювані перевозили ухилянтів автомобілем по заздалегідь визначеному маршруту, переважно польовими дорогами. За попередніми даними їм вдалося реалізувати декілька таких спроб.

Свої послуги вказані особи оцінили від 8 до 12 тисяч доларів США з особи.

За час неправомірної діяльності вони змогли «заробити» близько 50 тисяч євро.

Затримали їх «на гарячому» – після отримання 24 тисяч євро від двох «клієнтів». 

На цей час вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу, а також перевіряється можлива причетність до протиправної схеми інших осіб, зокрема серед службових осіб одного із прикордонних загонів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає до 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 372