Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2023

На Закарпатті перекрито черговий канал нелегального переправлення ухилянтів за кордон

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям, експравоохоронцю і його сину, за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, вказані особи за грошову винагороду, яка сягала від 5 до 10 тисяч доларів США, допомагали чоловікам призовного віку виїхати до Угорщини повз офіційні пункти пропуску. Діяли вони на території обслуговування 27 прикордонного загону ДПС України.

Встановлено, що підозрювані привозили потенційних ухилянтів до м. Мукачева, а звідти – польовими стежками проводили через кордон. При цьому, забезпечували їх маскувальним одягом і обладнанням. Задокументовано три таких факти.

Затримали організаторів схеми у порядку ст.208 КПК України – після отримання чергового траншу у розмірі 8 тисяч доларів США. Ще 11 тисяч вони б отримали після виконаної роботи.

         Крім цього, під час обшуків у їх помешканні і автотранспорті виявлено та вилучено майже 40 тисяч доларів США, понад 15 тисяч євро, прилади нічного бачення, радіостанції, камуфляжні костюми, телефони та банківські картки.

На цей час вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу, перевіряється причетність до вчиненого службовців прикордонної служби.

 Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України та ДБР.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає до 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 406