Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2023

На Львівщині затримали військового за видачу ухилянтам довідок про інвалідність

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, за грошову винагороду офіцер забезпечував виготовлення документів про інвалідність, які ставали підставою для охочих ухилитись від військової служби у безперешкодному перетині держкордону на період дії правового режиму воєнного стану.

Свої послуги він оцінив у 8000 доларів США, які під час обшуку його автівки були виявлені та вилучені. Самого ж підозрюваного затримано у порядку ст.208 КПК України.

На цей час суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою  із альтернативою внесення понад 200 тисяч гривень застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає до 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 484