Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2023

37 000 гривень за уникнення мобілізації: на Волині повідомили про підозру працівнику військкомату та чиновнику міськради

 

 

За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру групі осіб, серед яких посадовець територіального центру комплектування та соціальної підтримки та працівник районного центру соціальних служб міської ради за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, вказані особи отримали від військовозобов'язаного майже 37 000 гривень за не вчинення дій, пов'язаних із його мобілізацією до лав ЗСУ.

Затримали їх у порядку ст.208 КПК України після перерахунку понад 25 000 гривень на картковий рахунок родички одного із учасників.

Встановлено, що решту раніше обумовленої суми коштів вони отримали авансом.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Поліції Волинської області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Волинській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та Управління СБ України у Волинській області.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув'язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 469