Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2023

1000 доларів США за звільнення від військової служби – на Львівщині повідомили про підозру керівнику відділення медзакладу

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику відділення військового медичного закладу за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за 1000 доларів США обіцяв вирішити питання про визнання чинного військового ЗСУ обмежено придатним до подальшої служби.

Правоохоронці затримали його в порядку ст.208 КПК України під час одержання коштів.

На цей час вказаній особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави. Встановлюється ймовірна причетність до схеми інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 5 до 10 років ув'язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 442