Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2023

На Буковині викрито працівника військкомату, який за гроші оформив військовозобов’язаному повістку з відстрочкою

 

 

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом отримання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, за 450 доларів США підозрюваний оформив для військовозобов’язаного повістку із відстрочкою на місяць, щоб у разі зупинки представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки вони не змогли його мобілізувати. Таким чином, із цим документом він міг вільно пересуватися містом.

На цей час вказаній особі обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і альтернативою внесення ста тисяч гривень застави. Встановлюється ймовірна причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР Нацполіції України та Управління СБУ в Чернівецькій області.

Довідково: Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув'язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 480