Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2023

Хабар за сприяння цигарковій контрабанді – на Волині затримали прикордонника

 

 

За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру інспектору прикордонної служби за фактом отримання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за 1000 доларів США грошової винагороди посприяв громадянину у безперешкодному переміщенні тютюнових виробів через державний кордон України до Польщі.

Встановлено, що молодший сержант надав конфіденційну інформацію про час та місця перебування прикордонних патрулів.

Затримали його у порядку ст.208 КПК України – під час отримання всієї суми хабаря.

На цей час йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу відділу внутрішньої безпеки по 6 прикордонному Волинському загону.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 458