Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2023

Рівненському керівнику обласного військкомату повідомлено про підозру за побиття підлеглого. Його колегу із районного ТЦК затримано

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру керівнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану (ч.5 ст.426-1 КК України).

За даними слідства, посадовець завдав підлеглому кілька ударів битою. У той час його колега із районного ТЦК та СП знімав такі «виховні заходи» на телефон.

Встановлено, що посадовці змушували потерпілого ставати навколішки та вимолювати пробачення за те, що той збирався повідомити правоохоронців про їхню злочинну діяльність.

У помешканні, за місцем роботи та у транспортних засобах вказаних осіб проведено 6 санкціонованих обшуків, під час яких виявлено та вилучено 4 мобільні телефони, серед яких і мобільний пристрій постраждалого. Також у обласного «комісара» знайдено знаряддя злочину – дерев’яну биту.

Водночас, вдома у керівника районного ТЦК та СП виявлено та вилучено 8 зіп-пакетів із білою речовиною, схожою на амфетамін та приладдя для вживання наркотичних речовин.

Самого ж підполковника затримано у порядку ст.208 КПК України. Попередня правова кваліфікація його дій – ч.2 ст.307 КК України (незаконного зберігання психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах). Вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу відомства.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

кількість переглядів: 450