Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2023

Підозра за розтрату понад 340 тис грн на будівництві казарми: на Тернопільщині викрито експосадовця

 

 

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру ексзаступнику начальника одного із квартирно-експлуатаційних управлінь за фактом службового підроблення та розтрати бюджетних коштів (ч.1 ст.366, ч.4 ст.191 КК України).

За даними слідства, колишній посадовець перерахував підприємству бюджетні кошти за нібито виконання робіт з технічного нагляду на об’єкті будівництва казарми у районному центрі Тернопільщини.

Встановлено, що підозрюваний вніс недостовірні відомості у акти здавання-приймання виконаних робіт і передав у казначейство для формування платіжних доручень та проведення розрахунків з виконавцем робіт.

Таким чином, розтратив більше 340 000 гривень.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР Нацполіції України.

Довідково: максимальний термін покарання, передбачений санкціями статей, становить 8  років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 310