Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2023

Працевлаштовував військовозобов’язаних як водіїв міжнародних перевезень – бізнесмену з Прикарпаття повідомили про підозру

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру керівнику підприємства за фактом незаконного переправлення громадян через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний працевлаштовував чоловіків призовного віку на власне підприємство та вносив дані про них у систему «Шлях». Як наслідок, потенційні ухилянти могли безперешкодно виїхати за кордон під виглядом водіїв міжнародних перевезень. Схему викрили на Львівщині.

Під час санкціонованих обшуків у помешканні підприємця виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, документацію, печатки, чорнові записи, мікроавтобуси. Усі вилучені речові докази скерують на експертизу.

На цей час йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Встановлюється причетність до вчиненого інших осіб, зокрема з числа посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу співробітників Департаменту карного розшуку Нацполіції України та Головного оперативно-розшукового відділу 7 прикордонного загону ДПС України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає до 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 409