Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2023

Сприяв незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон – на Прикарпатті повідомили про підозру посадовцю військкомату

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України та зловживання впливом (ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний разом із двома спільниками за гроші допомагав виготовляти довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби для охочих ухилитись від неї.

Він зобов’язувався виключати своїх «клієнтів» із військового обліку та підтверджував достовірність цих довідок у Державній прикордонній службі.

Такі послуги коштували від 3000 до 4000 доларів США з людини.

Затримали підозрюваних під час отримання неправомірної вигоди.

Раніше спільникам теж повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ст. 332 КК України).

Наразі усім трьом обрано запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави. Встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Івано-Франківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 341