Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2023

Групі осіб, серед якої посадовець ТЦК з Тернопільщини, повідомили про підозру за переправлення військовозобов’язаних за кордон

 

 

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону викрито та повідомлено про підозру групі осіб, серед учасників якої посадовець територіального центру комплектування та соціальної підтримки та троє цивільних осіб, за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон (ч.2 ст.332 КК України).

За даними слідства, підозрювані виготовляли для охочих ухилитись від мобілізації жителів Тернопільщини фіктивні документи, які надають право на безперешкодний перетин державного кордону України.

Свої послуги вони оцінили від 3000 доларів США з одного військовозобов’язаного.

Викрили вказаних осіб під час отримання 6000 доларів США грошової винагороди та передачі «замовнику» двох комплектів тимчасових посвідчень військовозобов'язаних і довідок військово-лікарських комісій.

Під час більше десятка санкціонованих обшуків у помешканнях та автомобілях підозрюваних виявлено та вилучено документи, штампи, печатки, грошові кошти та інші речові докази, які скеровані на експертизу.

Наразі трьом учасникам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави, а посадовець ТЦК звільнений із займаної посади та переміщений по службі до військової частини бойового складу на Сході країни.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Тернопільській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР НП України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 5 до 7 років ув’язнення, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 560