Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2023

Посадовцю районного ТЦК із Закарпаття, якого підозрюють у зловживанні впливом, обрали запобіжний захід у Львові

 

 

 

Сьогодні, 7 серпня 2023 року, Личаківський районний суд м.Львова обрав начальнику відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення понад 805 тисяч гривень застави.

Нагадаємо, посадовця підозрюють у  перевищенні влади і службових повноважень (ч.5 ст. 426-1 КК України).

Встановлено, що у службовий час майор використовував підлеглих для будівництва приватного будинку, а земельну ділянку під новобудовою купив та оформив на родича, щоб уникнути відповідальності.

Викрили його та солдатів під час здійснення будівельних робіт на об’єкті.

Крім цього, під час обшуків виявлено службові документи, грошові кошти, наручні годинники, квитанції, талони на паливо та інші речі, які мають доказове значення.

Також у начальника ТЦК знайдено символіку рф та СРСР – георгіївські стрічки, прапор і військовий головний убір країни-агресорки, футболку із логотипом «СССР», радянське посвідчення, партійний квиток члена забороненої партії, коробку із монетами рф.

У разі доведення вини йому загрожуватиме до 12 років позбавлення волі.

Наразі досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 386