Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2023

На Львівщині викрили двох військових, яких підозрюють у вимаганні

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом військовослужбовцям за фактом вимагання, вчиненого групою осіб в умовах воєнного стану (ч.4 ст.189 КК України).

За даними слідства, підозрювані вимагали кошти від демобілізованого бійця ЗСУ, які на їхню думку він їм заборгував. При цьому, вони здійснювали морально-психологічний тиск та вчиняли над ним фізичне насильство.

Задокументовано два епізоди вимагання коштів, які вказані особи відібрали у жителя Львівщини: спершу 21 тисячу гривень, а згодом – ще 56.

Затримали військових «на гарячому» – під час отримання другої частини грошових коштів.

Наразі суд обрав для них міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, яку спецпрокурори оскаржують у апеляційній інстанції.

Встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.

За вчинене підозрюваним може загрожувати до 12 років ув’язнення.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 379