Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2023

Офіцерку ТЦК з Львівщини підозрюють у отриманні 1000 доларів хабаря

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру посадовиці територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом отримання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, 33-річна старша офіцерка за 1000 доларів США грошової винагороди обіцяла жителю Львівського району поновити дані у тимчасовому посвідченні військовозобов’язаного.

Такі дії унеможливлювали б отримання ним повістки про виклик до іншого ТЦК та подальший призов на військову службу.

Викрили підозрювану під час отримання всієї суми предмету неправомірної вигоди.

Наразі спецпрокурори подали до суду клопотання про обрання для вказаної особи міри запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 5 до 10 років ув'язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 400