Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2023

6000 доларів США щоб не потрапити на фронт – депутату-військовому на Тернопільщині повідомили про підозру за зловживання впливом

 

 

 

Керівником Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю-депутату за фактом зловживання впливом (ч.3 ст.369-2 КК України).

За даними слідства, за 6000 доларів США грошової винагороди підозрюваний разом зі спільником зобов'язувався "вирішити питання" щодо невідправлення військовослужбовця територіального центру комплектування та соціальної підтримки у район проведення бойових дій.

Той на пропозицію погодився, але звернувся до правоохоронців та надалі діяв під їх контролем. 

Затримали чиновника-військового та співучасника злочину "на гарячому" - під час безпосереднього отримання останнім всієї суми неправомірних коштів.

Раніше спільнику, яким виявився 22-річний уродженець Тернополя, вже повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Невдовзі суд обере міру запобіжного заходу і для іншого підозрюваного. Спецпрокурори Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону клопотатитуть про тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільскій області за оперативного супроводу співробітників Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України, Департаменту військової контррозвідки СБУ, Управління стратегічних розслідувань у Тернопільській області ДСР Нацполіції України.  

Довідково: такі дії караються позбавленням волі на строкі від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 481