Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2023

На Тернопільщині затримали експосадовця ТЦК, якого підозрюють у зловживанні впливом: за 2 тис доларів США допомагав ухилитись від мобілізації

 

 

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру колишньому провідному спеціалісту районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом зловживання впливом (ч.3 ст.369-2 КК України).

За даними слідства, військовий пропонував потенційним ухилянтам вирішити питання про їх постановку на військовий облік та подальший вступ до одного із вищих навчальних закладів. За 2000 доларів США він обіцяв «підключити власні зв’язки» та допомогти домовитись.

Затримали його в порядку ст.208 КПК України – під час отримання всієї суми неправомірних грошових коштів.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ та Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР Нацполіції України.

Довідково: такі дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 351