Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2023

Чергову схему незаконного переправлення ухилянтів за кордон припинили на Тернопільщині: групі осіб оголосили підозри

 

 

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру групі осіб, учасниками якої є житель Тернопільщини та уродженка Чернівців, за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, вказані особи переправили військовозобов’язаного громадянина, який підлягає призову на військову службу, за межі державного кордону України, отримавши 7000 євро грошової «винагороди».

Встановлено, що 44-річний чоловік підшукував «клієнтів», доставляв до місця призначення, здійснював грошовий розрахунок, а 40-річна жінка перевозила їх через кордон на власному позашляховику. При цьому, присипала одягом, щоб приховати від прикордонників.

Викрили підозрюваних під час чергової спроби транспортувати потенційного ухилянта.

Під час санкціонованих обшуків у їх помешканнях виявлено грошові кошти, чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність, декілька транспортних засобів та інші речові докази.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави, а щодо підозрюваної вирішується питання. Встановлюється причетність до вчиненого інших осіб, зокрема посадовців Державної прикордонної служби України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області за оперативного супроводу Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та 6 відділу 6 управління Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 308