Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2023

На Закарпатті припинено злочинну діяльність трьох осіб, які переправляли ухилянтів через річку за кордон

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру трьом місцевим мешканцям за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, вказані особи, на чолі із 44-річним мешканцем Тячівського району, підшукали трьох громадян призовного віку, які попри заборону хотіли виїхати за кордон, та запропонували «вирішити питання». Свої послуги вони оцінили у 5500 доларів США з особи.

Встановлено, що учасники злочинної групи винайняли для своїх «клієнтів» тимчасове помешкання у прикордонному населеному пункті, доставили до обумовленого місця за 250 м від українсько-румунського кордону та показали на карті маршрут та спосіб перетину кордону через річку.  

У той же час вони планували легальним способом перевезли речі ухилянтів через один із пунктів пропуску.

Затримали підозрюваних у порядку ст.208 КПК України. Наразі їм обрано запобіжні заходи. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за оперативного супроводу ГОРВ 27 прикордонного загону та Міграційної поліції Закарпаття.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає до 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 365