Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2023

Підполковнику, майору та підприємцю повідомили про підозру у привласненні понад 145 тис грн на ремонті казарми у Рівному

 

 

За процесуального керівництва Рівненської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику квартирно-експлуатаційного відділу міста Рівного, заступнику начальника КЕВ та директору підприємства за фактом заволодінням чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому організованою групою та складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч.3 ст.27 ч.5 ст. 191 та ч.1 ст.366 КК України КК України).

За даними слідства, вказані особи упродовж 2021 року під час капітального ремонту однієї із казарм у місті Рівному, всупереч інтересам служби внесли до актів приймання виконаних робіт та відповідних довідок завідомо неправдиві відомості щодо обсягу та вартості будівельних робіт. При цьому, ці роботи фактично не були виконані підрядною організацією.

Встановлено, що на підставі сфабрикованих офіційних документів на рахунки ТОВ і було безпідставно перераховано більше 145 000 гривень грошових коштів.

За вчинене підполковнику, майору та підприємцю може загрожувати від 7

до 12 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк та конфіскацією майна.

Наразі усім трьом суд обрав запобіжні заходи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Рівненській області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Рівненській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 331