Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2023

За гроші оформляв водіями гуманітарної допомоги – на Львівщині повідомили про підозру місцевому мешканцю

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 47-річному місцевому мешканцю за фактом незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, раніше судимий житель Дрогобицького району в умовах воєнного стану забезпечував для потенційних ухилянтів можливість виїзду за кордон за допомогою системи «Шлях».

Встановлено, що підозрюваний оформляв військовозобов’язаних як водіїв-далекобійників на фіктивній фірмі, яка нібито надавала послуги з міжнародних перевезень.

Як наслідок, вони могли безперешкодно потрапити до країн ЄС через пункти пропуску на Львівщині.

Такі  «послуги» коштували від 3500 до 6000 тис євро з людини.

Затримали підозрюваного у порядку ст.208 КПК України – під час отримання 1000 євро завдатку. Решту суми «псевдоводії» зобов’язувались передати після вдалої оборудки.  

Наразі встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.

Вирішується питання про обрання для затриманого міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає до 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 392