Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2023

На Рівненщині посадовцю військкомату повідомили про підозру за постачання психотропів власному керівництву

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 39-річному тимчасово виконувачу обов’язків начальника відділу, начальнику відділення обліку мобілізаційної роботи Рівненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збут психотропних речовин у великих розмірах (ч.2 ст.307 КК України).

За даними слідства, майор забезпечував керівника районного військкомату психотропною речовиною – амфетамін. 

Встановлено, що підозрюваний придбав на чорному ринку психоактивну речовину, розфасував у полімерний zip-пакет, помістив до упаковки зі серветок, заховав у бампері автомобіля співмешканки свого шефа та прозвітував про виконану роботу через один із месенджерів.

Після цього, районний воєнком вказав координати «закладки» своїй співмешканці, яка і забрала товар в обумовленому місці.

Наразі вирішується питання про обрання для підозрюваного міри запобіжного, встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.

Нагадаємо, раніше районному керівнику ТЦК та СП вже повідомляли про підозру за незаконне зберігання психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах. Деталі за посиланням:

https://vpzhr.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=339096&fp=30.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу відомства.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 612