Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2023

Вимагали у тернополянки 35000 доларів США неіснуючого боргу – двох осіб затримали та повідомили про підозру

 

 

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом особам за фактом вимагання, вчиненого групою осіб в умовах воєнного стану (ч.4 ст.189 КК України).

За даними слідства, 41 та 49-річнимй тернополяни з метою власного збагачення вимагали у місцевої мешканки 35 тисяч доларів США неіснуючого боргу. Вони погрожували фізичною розправою та знищенням її майна.

Встановлено, що спершу підозрювані насильно відібрали автомобіль у постраждалої, а згодом демонстрували предмет схожий на бойову гранату, яка нібито «призначалась для неї».  
 
Затримали їх на «гарячому» – під час отримання всієї суми грошових коштів.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу. Прокурори клопотатимуть про тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури 
у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 356