Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2023

1000 доларів США за тимчасову непридатність до військової служби з правом виїзду за кордон – на Прикарпатті затримали голову ВЛК

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру заступнику директора районної лікарні – голові військово-лікарської комісії районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою та сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч.3 ст.368, ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, 35-річний медик забезпечив видачу військовозобов’язаному довідки військово-лікарської комісії щодо його тимчасової непридатності до військової служби за станом здоров’я. З цією метою фіктивно оформив свого «клієнта» на стаціонарне лікування. 

Встановлено, що після виготовлення тимчасового посвідчення військовозобов’язаного та іншої необхідної документації, яка надає право перетину держкордону та можливість виїзду за межі України в умовах воєнного стану, посадовець отримав від військовозобов’язаного 1000 доларів США хабаря. Після чого був затриманий у порядку ст.208 КПК України у власному робочому кабінеті.

Наразі суд обрав для вказаної особи міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Встановлюється причетність до вчиненого інших осіб. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у в Івано-Франківській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Довідково: максимальний термін покарання, передбачений санкціями статей, становить 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 495