Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2023

Спецпрокуратура Західного регіону домоглася справедливого вироку за домашнє насильство для колишнього військовослужбовця

 

 

Летичівський районний суд Хмельницької області визнав винним колишнього військовослужбовця у нанесенні легких тілесних ушкоджень його дружині у присутності малолітньої дитини та призначив штраф у розмірі 850 грн, а також задоволив позов потерпілої про стягнення майже 33 тис грн завданої шкоди. 

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону не погодилась із цим рішенням у частині призначеного покарання та оскаржила вирок у суді апеляційної інстанції. Прокурори довели, що таке покарання є надто м’яким та не відповідає тяжкості кримінального правопорушення і особі засудженого. 

За результатами розгляду, апеляційну скаргу прокурора задоволено повністю та ухвалено новий вирок.

Ексвійськовому призначено покарання у вигляді 1 року обмеження волі з наданням на підставі ст. 75 КК України іспитового строку тривалістю 1 рік.
Крім цього, до засудженого застосовано обмежувальний захід у вигляді направлення для проходження програми для кривдників.

Довідково: Типова програма для кривдників, затверджена 01.10.2018 наказом Міністерства соціальної політики України №1434, за посиланням -  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1222-18#Text.

кількість переглядів: 357