Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2023

Заволодів майже 400 000 грн коштів, призначених для зміцнення обороноздатності країни, – на Львівщині підозрюють директора підприємства

 

 


За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру директору підприємства за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем (ч.4 ст.191 КК України).

За даними слідства, підприємець, отримавши через систему публічних закупівель «Prozorro» інформацію про проведення «Львівським бронетанковим заводом» тендеру на закупівлю устаткування, призначеного для проведення ремонтно-відновлювальних робіт військової бронетехніки, заявив про можливість здійснення такої поставки за умови 80% авансового платежу. 

Встановлено, що після перерахування держпідприємством майже 400 тисяч гривень, підозрюваний заволодів коштами, необхідними для зміцнення обороноздатності країни, та розпорядився на власний розсуд. 

Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу контррозвідників Управління СБУ у Львівській області та у взаємодії із Західним офісом Держаудитслужби. 

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

кількість переглядів: 443