Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2023

На Львівщині та Прикарпатті викрили офіцерку відділення та начальника районного військкомату, які отримали хабарі

 

 

За процесуального керівництва Львівської та Івано-Франківської спеціалізованих прокуратур у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру офіцерці відділення та начальнику районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Їм інкриміновано одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, за 2000 доларів США грошової винагороди полковник забезпечив видачу для військовозобов’язаного документів про тимчасову непридатність до військової служби з відстрочкою та правом виїзду за кордон, а лейтенантка за 17 000 доларів США обіцяла посприяти в уникненні від мобілізації двом особам. 

Правоохоронці задокументували та викрили злочинну діяльність посадовця, який отримав вказані кошти через посередника, а військову затримали «на гарячому» – під час одержання всієї суми хабаря. 

Наразі суд обрав для підозрюваного міру запобіжного заходу та відсторонив від посади. Стосовно підозрюваної вирішується питання. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головних управлінь Нацполіції у Львівській та Івано-Франківській областях за оперативного супроводу Управління СБУ в Івано-Франківській області, Департаменту військової контррозвідки СБУ та Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури 
у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 420