Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2023

На Львівщині директора будівельного підприємства підозрюють у привласненні понад пів мільйона гривень

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 47-річному директору підприємства за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах, а також складання та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч.4 ст.191 та ч.2. ст.366 КК України).

За даними слідства, підозрюваний зобов’язувався забезпечити виконання робіт із вогнезахисту казарми у Самбірському районі та використати для цього відповідні товари. Однак, деякі роботи підрядником взагалі не були здійснені, а необхідні для вогнезахисту дерев'яних конструкцій матеріали не використані. 

Встановлено, що після завершення ремонту між представниками будівельної фірми та квартирно-експлуатаційної частини, які не були обізнані із злочинними намірами підприємця, підписано офіційні документи, на підставі яких і був здійснений розрахунок. 

Таким чином, підозрюваному вдалось заволодіти понад 570 тис грн бюджетних коштів.

Наразі йому обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 341