Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2023

На Львівщині судитимуть директора підприємства, якого обвинувачують у заволодінні 400 000 гривень стратегічного оборонного заводу

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону скеровано до Личаківського районного суду м.Львова обвинувальний акт стосовно директора підприємства за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем (ч.4 ст.191 КК України).

Розслідування встановило, що після оголошеного заводом тендеру на закупівлю машини контактного зварювання, необхідної для ремонту військової бронетехніки, столичний підприємець висунув пропозицію із найнижчою ціною та переміг у торгах. Водночас, він заявив про можливість здійснення такої поставки за умови 80% авансового платежу.

Після перерахування держпідприємством майже 400 тисяч гривень, бізнесмен продав корпоративні права у статутному капіталі підприємства іншій комерційній структурі, а гроші привласнив.

Суд обрав обвинуваченому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави, яку він сплатив.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 8 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 365