Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2023

Військового та двох закарпатців підозрюють в незаконному переправленні ухилянтів до Румунії

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 24-річному військовослужбовцю та двом місцевим мешканцям за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, підозрювані розробили протиправний механізм, відповідно до якого особи призовного віку, для яких обмежено виїзд за кордон, могли покинути територію країни та уникнути мобілізації.

Встановлено, що за 4000 доларів США грошової винагороди вони пообіцяли військовозобов’язаному, який діяв під контролем правоохоронців, провезти його на автомобілі до Румунії повз офіційні пункти пропуску.

Затримали їх у порядку ст.208 КПК України в Ужгородського районі – під час безпосереднього перевезення «клієнта» до прикордонного населеного пункту. У підозрюваних знайшли 2300 доларів США, які вони отримали за свої послуги напередодні.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області та оперативно-розшукового відділу 94 прикордонного загону ДПС України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 406