Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

Військовому та двом закарпатцям, яких підозрюють у організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, суд обрав запобіжні заходи

 

 

За клопотанням Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону для двох учасників незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон, серед яких військовослужбовець, Ужгородський міськрайонний суд обрав тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі понад 1 000 000 гривень, а третьому підозрюваному – тримання під вартою із можливістю внесення більше 800 000 гривень.  

За даними слідства, за 4000 доларів США грошової винагороди вони обіцяли військовозобов’язаному перевезти його на автомобілі до Румунії повз офіційні пункти пропуску та уникнути мобілізації.

Затримали їх у порядку ст.208 КПК України в Ужгородського районі та знайшли 2300 доларів США неправомірно отриманих готівкових коштів.  

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області та оперативно-розшукового відділу 94 прикордонного загону ДПС України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 332