Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2023

1100 днів фіктивної військової служби – на Прикарпатті підозрюють капітана ТЦК, який налагодив протиправну схему

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру командиру роти охорони обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом перевищення військовою службовою особою влади та службових повноважень (ч.5 ст.426-1 КК України).

За даними слідства, 52-річний капітан організував та забезпечив фіктивне проходження служби у ввіреному йому підрозділі для семи осіб, пов’язаних із місцевим футбольним клубом. Вони «служили» на посадах стрільців, санітарів, водіїв-електриків.

Встановлено, що cлужбовець дозволяв перебувати їм за межами військкомату без поважних причин, не виконувати обов’язків військової служби та використовувати час на власний розсуд.

При цьому, солдати отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення - їм безпідставно нараховано майже 1,5 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання для підозрюваного міри запобіжного заходу та відсторонення від посади, перевіряється причетність до протиправних дій інших осіб. Крім цього, в рамках кримінального провадження буде надана правова оцінка діям псевдосолдатів. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу цього відомства та Управління стратегічних розслідувань у Івано-Франківській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 402