Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2023

Ремонтували будинок комбата замість служби у зоні бойових дій – на Буковині повідомили про підозру трьом військовим

 

 

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру командиру батальйону однієї із бригад територіальної оборони та двом його підлеглим.

Офіцеру інкримінують перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч.5 ст.426-1 КК України), а сержанту і солдату – ухилення від військової служби в умовах воєнного стану (ч.4 ст.409  КК України).

За даними слідства, підполковник запропонував двом військовослужбовцям замість відправки у «гарячі точки» взаємовигідну угоду – ремонтувати будинок, що належить його близькій родичці.

Вони погодились та упродовж чотирьох місяців офіційно вважались такими, що перебувають в районі ведення бойових дій на Сході країни. При цьому щомісячно незаконно отримували грошове забезпечення та додаткові виплати.

Встановлено, що замість виконання прямих обов’язків із оборони країни, упродовж червня-жовтня 2023 року вони перебували у Вижницькому районі на Буковині. У цей час їхні товариші по службі деокуповували українські території.

Задокументували діяльність підозрюваних під час виконання будівельно-ремонтних робіт.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу.

За вчинене посадовцю загрожує до 12 років ув’язнення, а солдатам – до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Хмельницькому, за оперативного супроводу ДБР та Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 628