Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2023

Службовцю ТЦК з Прикарпаття суд обрав запобіжний захід та відсторонив від посади

 

 

За клопотанням Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Личаківський районний суд м.Львова відсторонив від виконання обов’язків командира роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, якого підозрюють у перевищенні військовою службовою особою влади та службових повноважень (ч.5 ст.426-1 КК України).

Крім цього, напередодні, 17 жовтня 2023 року, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення понад 200 тис грн застави.

Нагадаємо, що за даними слідства, 52-річний капітан організував та забезпечив фіктивне проходження служби для семи осіб, пов’язаних із прикарпатським футбольним клубом. Більше тисячі днів вони «служили» на посадах стрільців, санітарів, водіїв-електриків.

Службовець дозволяв перебувати їм за межами військкомату без поважних причин та використовувати час на власний розсуд. При цьому, псевдовійськові отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення. За таких умов їм безпідставно нараховано майже 1,5 млн грн.

Деталі викриття за посиланням.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу цього відомства та Управління стратегічних розслідувань у Івано-Франківській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 347