Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2023

На Прикарпатті до 9 років ув’язнення загрожує буковинцю та двом прикарпатцям, які незаконного переправляли ухилянтів за кордон

 

 

Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до Тлумацького районного суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

Слідство встановило, що 45-річний буковинець створив організовану злочинну групу до складу якої залучив ще двох прикарпатців – 31 та 35-річного мешканців Тлумацької територіальної громади, один із яких є колишнім посадовцем територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Разом вони здійснювали систематичне протиправне переправлення чоловіків призовного віку за допомогою системи «Шлях», яка дозволяє легально перетинати кордон в умовах воєнного стану.

До цієї системи вони вносили сфабриковані дані про потенційних ухилянтів оформляючи їх як водіїв пасажирських перевезень.

Така послуга для одного охочого потрапити за кордон українця коштувала 5000 доларів США. Задокументовано декілька таких фактів.

Одного із підозрюваних затримали одразу неподалік прикордонного пункту Порубне, що в Чернівецькій області, а згодом – ще двох.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області за оперативного супроводу співробітників карного розшуку.

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення  з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 375