Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2023

Хотів збагатитись постачаючи військовим дешевші харчі – начальнику підрозділу ТОВ повідомили про підозру на Хмельниччині

 

 

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику складського господарства столичного підприємства за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч.3 ст.369 КК України).

За даними слідства, 43-річний підозрюваний висунув військовослужбовцю Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки пропозицію на системній основі надавати «грошову винагороду» за прийняття ним на склад товарів гіршої якості, ніж того вимагає Каталог продуктів харчування для підрозділів Збройних сил України.

Встановлено, що за кожен кілограм заміненого товару він зобов’язувався сплачувати 5 грн.

Посадовець ТЦК після отриманої пропозиції звернувся до правоохоронців та надалі діяв під їх контролем.

Правоохоронці задокументували, що у результаті протиправних дій керівника підрозділу із майже 1000 кг, 350 кг становив якісний товар, а решта 645 кг було замінено дешевшою продукцією.

Таким чином, замість дорожчої «гречки з яловичиною» підозрюваний доставив «кашу пшеничну з курячим м’ясом», «кашу ячну з курятиною», «горох з овочами і свининою» тощо. 

Затримали підозрюваного у порядку ст.208 КПК України – під час надання 11000 гривень хабаря.

Наразі йому обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 509