Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2023

На Волині курсанта підозрюють у торгівлі психотропами

 

 

За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру курсанту військової академії за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконного збуту психотропних речовин (ч.2 ст.307 КК України).

За даними слідства, 23-річний старший солдат налагодив у Володимирському районі на Волині канал постачання психотропної речовини «PVP». Правоохоронці задокументували декілька таких фактів.

Встановлено, що кристалічну речовину він купував у невідомої особи, розфасовував у zip-пакети та систематично продавав клієнтам неподалік зупинки громадського транспорту. За свої послуги отримував грошові кошти, які коливались від 1000 до 4 000 гривень.

Викрили курсанта цьогоріч, 30 листопада, у м. Нововолинськ – під час чергової незаконної оборудки. Його затримали у порядку ст.208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі районного відділу поліції Головного управління Нацполіції у Волинській області за оперативного супроводу управління боротьби із наркотиками.

Довідково: санкція статті передбачає від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 353