Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2023

За 3000 доларів США переправляли ухилянтів через річку до Румунії – на Закарпатті підозрюють трьох чоловіків

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру трьом особам за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).  

За даними слідства, 56-річний житель Тячівського району на Закарпатті разом з двома співучасниками із Рахівщини організували схему із незаконного переправлення військовозобов'язаних чоловіків через державний кордон України до Румунії.

Встановлено, що підозрювані підшукували військовозобов'язаних чоловіків, які в умовах воєнного стану хотіли незаконно виїхати до країн ЄС та пропонували перетнути кордон поза межами офіційних пунктів пропуску.

Вони привозили потенційних ухилянтів до прикордонного населеного пункту, поселяли у приватному будинку, кілька разів інструктували, надавали чіткі вказівки. Такі послуги оцінили у 3000 доларів США з людини.   

Оскільки їхні клієнти переправлялися через річку, вони забезпечували їх гідрокостюмами за додаткову оплату – 100 доларів США.

Викрили  закарпатців «на гарячому» – під час перерахунку валюти, яку вони отримали від військовозобов’язаного. Їх затримали у порядку ст.208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській ДСР Нацполіції України та оперативного-розшукового відділу по 27 прикордонному загону ДСП України.

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 9 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 306