Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2023

Повідомлено про підозру чотирьом чоловікам на Львівщині, які за гроші пропонували ухилянтам втекти за кордон як водії міжнародних перевезень

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру чотирьом особам за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, 47-річний мешканець Івано-Франківщини, який займається приватними перевезеннями, разом з трьома спільниками налагодили канал переправлення військовозобов’язаних чоловіків до країн ЄС за допомогою системи «Шлях».

Встановлено, що вони вносили недостовірні дані про чоловіків видаючи їх водіями міжнародних перевезень. Після цього, на підставі сфабрикованих відомостей виготовляли документи для їх виїзду через пункти пропуску на Львівщині. «Клієнтів» вони підшукували через знайомих, а гроші брали лише від довірених осіб. Вартість таких послуг коливалась від 5000 до 7000 доларів США.

Правоохоронці задокументували декілька таких фактів, а викрили одного із підозрюваних «на гарячому».

Під час санкціонованих обшуків виявлено чорнові записи, документацію, комп’ютерну техніку та грошові кошти. Вилучене скеровано на експертизу. На транспортні засоби, які використовувались спільниками у ході протиправної діяльності, накладено арешт.

Наразі вирішується питання про обрання для вказаних осіб міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та 7 прикордонного Карпатського загону ДПС України.

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 9 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 325