Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2023

На Львівщині підозрюють заступника голови районної адміністрації, який очолюючи військову частину завдав державі збитків на 25 000 000 гривень

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру колишньому командиру військової частини – теперішньому першому заступнику голови районної військової адміністрації на Львівщині за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч.4 ст.425 КК України).   

За даними слідства, ексвійськовий, скориставшись можливістю здійснювати прямі закупівлі в умовах воєнного стану, у квітні 2022 року без проведення торгів закупив 72 цистерни для зберігання паливно-мастильних матеріалів у однієї із столичних фірм.

Вартість резервуарів склала майже 64,5 млн грн, при тому, що ринкова вартість була суттєво нижчою – понад 39 млн грн.

Крім цього, придбані цистерни не відповідали технічним вимогам – товщина їхнього металу була меншою, ніж передбачено технічними вимогами.

Таким чином, внаслідок злочинної недбалості полковника у відставці держава зазнала збитків на 25 млн грн.

Під час слідчих дій вилучено документи, які підтверджують протиправну діяльність підозрюваного. Речові докази скеровано на експертизу.

Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України та військової контррозвідки СБУ.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 329