Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2023

За 6000 доларів США допомагав уникнути мобілізації – на Львівщині затримали іноземця

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру особі за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, 43-річний іноземець, який тимчасово проживає у Львові, виготовляв для охочих уникнути мобілізації чоловіків фіктивні довідки про інвалідність, на підставі яких вони потім змогли б виїхати за кордон.

Крім цього, надавав консультації та координував процес протиправного перетину держкордону. Свої послуги оцінив у 6 тис доларів США.

Затримали підозрюваного у порядку ст.208 КПК України – під час отримання другої частини неправомірних грошових коштів у розмірі 4 тис доларів США, ще 80 тис грн він отримав у вигляді авансу напередодні.

Наразі суд обрав для нього міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція статті передбачає покарання від 7 до 9 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 290