Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2023

За 6000 доларів США сприяв у нелегальному виїзді за кордон – на Львівщині підозрюють місцевого мешканця

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру жителю Трускавця на Львівщині за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, 25-річний уродженець Сколівського району за грошову винагороду обіцяв посприяти потенційним ухилянтам у виїзді до країн ЄС.

Встановлено, що  він зобов’язувався виготовити документи щодо непридатності до військової служби, які б слугували підставою для безперешкодного виїзду за  межі країни у період дії правового режиму воєнного стану.   

Свої послуги він оцінив у 6000 доларів США з особи.

Затримали підозрюваного у порядку ст.208 КПК України – під час отримання завдатку у розмірі 2300 доларів США.  

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Перевіряється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 9 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 290