Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2023

Чергову схему нелегального виїзду чоловіків призовного віку за допомогою системи «Шлях» викрили на Львівщині – чотирьом місцевим мешканцям повідомили про підозру

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру чотирьом особам за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, викладач навчального закладу, двоє військовослужбовців та місцева мешканка за 4500 доларів США забезпечували внесення до інформаційної бази «Шлях» відповідних відомостей про чоловіків призовного віку, на підставі якої ті могли перетнути кордон та потрапити до Європи.

Під час санкціонованого обшуку виявлено документи, грошові кошти та інші речові докази, що підтверджують протиправну діяльність вказаних осіб.

Наразі усім чотирьом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкція статті передбачає покарання від 7 до 9 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 284