Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2023

За гроші сприяв ухилянтам у нелегальній міграції за кордон під виглядом водіїв гуманітарки – хмельницькому правоохоронцю оголосили підозру

 

 

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру співробітнику правоохоронного органу за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

 

За даними слідства, 37-річний оперуповноважений працівник, скориставшись посадою, зв’язками і службовим становищем, писав листи на адресу керівників військових частин з вимогою підписувати довідки, які дозволять чоловікам призовного віку виїжджати до країн Євросоюзу під виглядом водіїв гуманітарної допомоги.

Діяв разом із трьома спільниками з корисливих мотивів отримання грошових коштів. Задокументовано декілька фактів протиправної діяльності злочинної групи.

Наразі вирішується питання про обрання для правоохоронця міри запобіжного заходу та відсторонення посади. Стосовно інших учасників схеми до суду скеровано обвинувальні акти.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Хмельницькому, за оперативного супроводу департаменту військової контррозвідки СБУ.

Довідково: санкція статті передбачає покарання від 7 до 9 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 306