Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2023

За гроші допомагали ухилянтам потрапити до Молдови – на Буковині підозрюють військового та його спільника

 

 

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом жителям Буковини за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, організував нелегальний канал переправлення ухилянтів до Молдови 37-річний військовослужбовець, який разом зі спільником підшукував клієнтів та пропонував чоловікам призовного віку перетнути кордон поза офіційними пунктами пропуску.

Встановлено, що підозрюваний та його помічник забезпечували оформлення фіктивних документів, проводили інструктажі, призначали зустрічі, роз’яснювали правила, а для конспірації використовували підставні телефонні номери. Ціна «питання» для охочих ухилитися від проходження військової служби коливалась від 2500 до 10 000 доларів США.

Злочинну діяльність вказаних осіб припинили правоохоронці під час чергової спроби перевезти трьох військовозобов’язаних до кордону.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу. Перевіряється причетність до вчиненого і інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР Нацполіції України та Управління СБУ в Чернівецькій області.

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 328