Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2024

На Тернопільщині судитимуть двох військових ТЦК, яких обвинувачують у побитті, катуванні та позбавленні волі військовозобов’язаних

 

 

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох військовослужбовців об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які побили двох військовозобов’язаних.

36-річному гранатометнику роти охорони інкримінують умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, катування, незаконне позбавлення волі людини (ч.2 ст.122, ч.3 ст.127, ч.2 ст.146 КК України), а 26-річному командиру, молодшому сержанту цього ж підрозділу, – катування та незаконне позбавлення волі людини (ч.1 ст.125, ч.3 ст.127 КК України).

Слідство встановило, що ввечері 6 жовтня 2023 року у Тернополі солдат-гранатометник вийшов із машини, зупинив перехожого та попросив його пред’явити документи. Під час розмови між вказаними особами виник конфлікт на ґрунті національної неприязні. Солдат вдарив та силою заштовхав у автомобіль військовозобов’язаного.

Згодом у приміщенні ТЦК до постраждалого та ще одного військовозобов’язаного військові застосували фізичну силу, що призвела до переломів, синців, саден і крововиливів. Ці дії зафіксовано на камеру, а саме відео потрапило у Інтернет-мережу.

Обвинувачені хотіли змусити чоловіків пройти військово-лікарську комісію з подальшим призовом на службу в армію, а також покарати їх за конфлікт з черговим, якому військовозобов’язані напередодні завдали тілесних ушкоджень та намагались відібрати зброю.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу ДБР.

За вчинене обом військовим загрожує позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 231